Salts del Collsacabra

2 de Maig del 2007 (OPEL)

L’Agullola de Rupit. Salts del Collsacabra.






Al matí a l’hora de sortir, encara plovisqueja però decidim anar d’excursió. Degut al temps insegur que tenim, decidim anar en un altre lloc més proper. Ens dirigim cap a Rupit i deixem el cotxe a dalt al pla de Sallent.Volem fer la volta per el Grau de la Donada i pujar per el Grau de Casadevall. Al arribar al Salt de Sallent i desprès de intentar travessar la Riera desistim fer-ho degut al gran cabal d’aigua.

Reconsiderem la situació i decidim anar fins a l’Agullola. Sembla que el temps va millorant i comença a obrir-se clarianes. La vista des del pla del cingle és molt amplia. Esmorzem al davant mateix de l’Agullola. Contemplem tota la reconada del Salt de Sallent. De tornada passem per Rupit i cap a Vic. A l’alçada del trencall de la casa de Rajols, ens dirigim cap a Tavertet per la carretera encimentada. Durant el trajecte gaudim de molt bones vistes. Els faigs ja treuen les fulles. Degut a les pluges d’aquests últims dies tot està molt verd i ufanós.

Arribem a Tavertet i continuem per la carretera. Fem una parada per contemplar el Salt del Molí Bernat que és molt majestuós. Més endavant tornem a parar, aquesta vegada per anar a veure el Salt de Tirabous. Baixem fins a l’alçada del Morro de l’Abeia. Quedem una mica decepcionats degut a la poca aigua que baixa. La vista des d’aquest lloc és esplèndida. Aquí donem per acabada l’excursió d’avui.

Val a dir que avui hem caminat molt poc.

El dia poc a poc a anat millorant. Hem pogut aprofitar el matí. No obstant la temperatura ha baixat força.

Sortim amb 4,5 graus de temperatura.

Sortida: 2/4 de 8 del matí

Arribada: una del migdia.