Tavertet (ruta circular)

23 de Gener del 2008 (Opel)

Tavertet – Novelliques – Torrent de la Vena – Font de la Vena – Coll de la Finestrica – Pla de Monteis – Roure de l’Amorriador – Costa de la Güell – Tavertet.

Sortida de Vic a 2/4 de 8 en direcció a l’Esquirol i continuar fins a Tavertet. Total 29 kms.

Ens posem a caminar a 2/4 de 9. L’excursió d’avui és fer una ruta circular pels voltants de Tavertet. El dia es presenta totalment serè, però amb força fred.

Sortim de Tavertet per la crta. de Cantonigrós. Passem per la casa del Puntí. Seguim cap a la dreta i entrem per una tanca a la casa de Novelliques , que la voltem per la dreta, i seguim un camí que puja en forta pendent. Més endavant en un fort gir a la dreta seguim un petit sender que surt a l’esquerra, on continua cap el torrent de la Vena. Al cap de poca estona arribem al torrent de la Vena i seguim fins a la font de la Vena. Al arribar a una cruïlla de camins anomenat Coll dels Graus seguim una pista cap a la dreta doncs ens portarà fins al Collet de la Finestrica.

Esmorzem en aquest Coll gaudint de força vista i amb molt de sol.

Continuem la ruta baixant per la pista en forta pendent fins arribar a una tanca que dona accés al Pla de Monteis. Anem seguint aquest pla fins arribar a una antena de la Confederació Hidrogràfica del Ter. Continuem el camí i després de poca estona passem per el costat de la Balma de Monteis i davant mateix podem veure un gran roca on s’extreien blocs de pedres per les rodes de molins.

A partir d’aquí nosaltres seguim els senyals de color groc i arribem a les envistes del poble de Tavertet. Anem baixant per la Costa de la Güell i arribem a Tavertet.

Cal dir que una vegada més no hem passat per el davant del gran Roure de l’Amorriador. Aquest últim tram està ple de tanques, portes i filats.

Total recorregut: 10’41 kms

Arribem a Tavertet a les dotze. Abans de marxar fem una visita per el poble.

Poc abans de la una del migdia ja som a Vic.