Bellmunt (Les Comes)

9 de Gener del 2008 (206)

Les Comes – Camí de Bellmunt – Bellmunt – PR-C45 – Collet de la Font de Xeca – Bosc dels cristians vells – El Serrat – Ermita de S. Roc – Les Comes

Sortim de Vic a 2/4 de 8, en direcció Torelló i continuem cap a Sant Pere de Torelló. Seguim per la crta. en direcció a la Vola i aproximadament a 1’5 km. trenquem a l’esquerra on hi ha un pal indicador que diu: ermita de Sant Roc (Aquí comença el PR – C45) . Nosaltres seguim per una pista encimentada uns 3 kms. fins a les envistes de la casa de Les Comes. Fins aquí hem fet 23 kms.

Comencem a caminar a ¼ de 9. El dia es presenta molt tapat i plovisqueja. De seguida tenim de treure els paraigües, doncs la pluja és persistent. Fem l’últim tram de la crta. encimentada fins arribar a la casa de les Comes. A partir d’aquí seguim un camí de carro en direcció a Bellmunt; continuem seguint la pista amb una forta pujada passant per la casa de Les Pedroses. Creuem la crta. que va a Bellmunt; seguim durant uns 200 m. i en un revolt molt tancat deixem la crta. i agafem un camí a la dreta que ens portarà fins a dalt a Bellmunt. El recorregut és llarg i fatigós. Cal tenir en compte que hem de superar un desnivell de gairebé 600 m.

Tardem 1h 30’ fins arribar a l’ermita de Bellmunt situada a 1.246 m. d’alçada.

A dalt el cim està completament emboirat i plovent. Un mal dia.

Esmorzem arrecerats dins la font que hi ha sota el santuari.

La tornada la fem seguint el sender C-45. fins a l’ermita de Sant Roc.

A partir d’aquí seguim camps a través fins arribar a la casa de Les Comes on hi tenim el cotxe.

Fem la baixada en 1h 15’. Total recorregut: 10,69 kms.

Arribem a Vic a 2/4 d’una.

Dia totalment gris i emboirat.