Pas dels Lladres (Planoles)

25 de Juliol del 2007 (206)

Ascensió al Pas del Lladres (2.520 m.)

L’hora de sortida és a ¼ de 8 de Sant Julià. A Vic recullo els altres companys i marxem a 2/4 de 8 . El trajecte que fem és el següent: Vic, Ribes de Freser, Planoles i Collet de les Barraques. Total 86,4 kms.

Ens posem a caminar a ¾ de 9 . Sortim de l’esplanada del Collet de les Barraques, on hi ha uns miradors panoràmics excel·lents tan cap a la Serra de Montgrony com cap al Puigmal i cims del Freser.

Anem seguint en sentit ascendent les marques del GR-11 que discorren paral·leles i a l’esquerra del filat. Al cap de ¾ d’hora s’acaba el filat i aleshores seguim unes marques verdes i blanques que ens portaran en 20 minuts fins al Pas dels Lladres (2.520 m.), on gaudim d’esplèndides vistes de la Cerdanya.

Durant l’ascens i poc abans d’arribar al Coll contemplem un ramat d’isards, potser prop d’un centenar que pasturen tranquil·lament.

Tardem 1 h 25’ en pujar.

Com ja és costum aquí dalt bufa el vent i per esmorzar ens col·loquem arrecerats dins el pilot de pedres que hi ha. Dia molt clar per fer fotos.

Abans de marxar pugem fins al Pic de Dòrria per contemplar la vista.

La baixada la fem amb molta calma. Durant el trajecte podem contemplar un helicòpter que fa 3 viatges per dipositar material (?) en diferents llocs prop del Puigmal.

Finalment trobem una colla de 22 joves que ens pregunten per anar al Pic de Dòrria. Comprovem que estan molt poc informats.

Fem la baixada en 2 hores.

Recorregut: 11,22 km.

Arribo a ant Julià a ¾ de 3.

Avui hem tingut un dia totalment net i assolellat.