Rupit (voltants)

20 d’Agost de 2008

Rupit - El Soler - El Perer - Grau del Perer - El Pedró – Rajols - GR-2 - Rupit.

Recorregut

Descarregar Track de la ruta

La ruta al Wikiloc

Avui fem una ruta circular des de Rupit.

Sortim de Vic a 2/4 de 8. Agafem la crta. C-153 i fins a Rupit. Total 33 kms.

Ens posem a caminar a 2/4 de 9 i amb un dia molt frescal i tapat amb boires altes.
Sortim de la plaça de l’Era Nova de Rupit, on hi ha un bon aparcament. Pugem per la crta. per on hem arribat fins al pont dels Tres Ulls.

Un cop creuat el pont, girem cap a la dreta i arribem a un pla on hi ha el mirador de Rupit i el trencall del Soler.

Prenem el camí del Soler, masia que deixarem a la nostra esquerra, i seguim el camí que marxa recta. Quan comença a girar a l’esquerra, entrem, travessant un tancat elèctric, en un camí a la dreta que baixa, fins a creuar dos torrents.

Un cop creuat el torrent del Perer deixem el camí i en prenem un a l’esquerra que puja paral.lel al torrent. Més amunt el creua i passa per un pla on hi ha una caseta. Un camí, ja en bon estat, puja d’aquí al Perer.

Caminant enmig de les boires

Al arribar al Perer cal seguir pel camí uns 200 metres fins arribar a la pista d’accés a la crta. i la prenem cap a l’esquerra fins al senyal del Grau del Parer.

El Perer

L’ascens al Grau del Perer té una forta pujada i gairebé al final hi ha esgraons de pedra i obra artificials.

Camí del Grau del Perer

Arribem a la serra de Coll-ses-Viles i l’anem seguint; arribem al Pedrò, punt culminat de l’excursió d’avui. Ens trobem a 1.189 m. Actualment en aquest lloc hi ha una caseta amb varies antenes. Decidim esmorzar-hi. El cel esta completament tapat amb boira pixanera i no podem gaudir de cap vista panoràmica.

Continuem per la carena i arribem al Puig de Rajols que és el terminal de la serra de Coll-ses-Viles, notable per les extenses vistes. Davallem per el Collet de Rajols i per una camí carreter gairebé no practicable arribem a la casa de Rajols. Ara ja només ens cal anar seguint el GR-2 que ens portarà al poble de Rupit.

Al fons, Rupit

Visitem el poble de Rupit passant per el pont penjat sobre la Riera.

Rupit és el típic poble medieval presidit pel castell. Està col·locat en una fondalada, sobre un estrep muntanyós i rodejat quasi totalment per la Riera de Rupit; les muntanyes que el protegeixen estan perfectament conreades en petites feixes.
Els carrers del poble estan enllosats naturalment per una roca dura i lliscosa; el principal va d’un extrem a l’altre del poble; és irregular i quan s’eixampla forma petites placetes plenes d’encant; el seu traçat no es rectilini, sinó que forma raconades ombrívoles, i revolts molt tancats. Les cases són molt antigues, dels segles XVII i XVIII, però bastides amb pedra, sòlides. Moltes han estat refetes respectant escrupolosament l’estil i les línies originals. Les façanes de les nobles i velles cases, d’arquitectura rural, són ornades amb curiosos esgrafiats i meravelloses finestres gòtiques i renaixentistes. Moltes cases tenen ràfecs sortints en les taulades i típiques balconades de fusta. El conjunt del poble és d’una rusticitat plàstica i estètica molt notables.Bonics racons


Després de fer una visita al poble anem cap a l’aparcament a buscar el cotxe. Sortim de Rupit a 2/4 d’una.

Avui hem caminat unes 3,5 hores i amb un recorregut de 9’3 kms.
Arribem a Vic a ¼ de 2.

1 comentari:

Colla Xiruques ha dit...

He visitat el vostre blog i m'ha encantat, seguiu així, la llàstima és que no hi tingueu els tracks en tots el itineraris que relateu. Nosaltres dimecres vinent farem alguna ruta per Rupit, ens hem baixat el track del Grau del Perer, i si no trobem res mes potser el farem.
Us anirem seguim.
Josep M de la colla Xiruques