Taga (Bruguera)

1 de Maig de 2008

Ascensió al Taga des de Coll de Jou.

Sortim de Vic a ¼ de 9. Seguim en direcció Ripoll, Ribes de Freser, Bruguera i finalment arribem a dalt al Coll de Jou a 1.628 m. Total fins aquí 64 kms.

El dia es presenta molt bo però amb força fresca. Ara en el moment de començar l’excursió (2/4 de10) estem a 3’5 ºC; esperem que el sol d’aquí poc comenci a escalfar de valent.

Ens cal superar un desnivell de 421 m.

El Taga és una muntanya del Ripollès. Separada de la Serra Cavallera per la Portella d'Ogassa. Encara que no és una muntanya gaire alta, la seva posició dominant sobre les valls del Freser i del Ter el fa un punt de referència de la comarca. A més és un mirador esplèndid dels cims del Pirineu des del Puigmal al Canigó. Es troba totalment desforestada i ocupat per prats de pastura.

Ascensió molt fàcil i divertida al Taga. Aquesta ascensió és molt recomanable per iniciar la gent a la muntanya, ja que no és molt llarga i no presenta cap dificultat. Si hi ha una mica de boira pot ser força perdedor. El descens és molt ràpid.

Comencem a pujar. La pendent inicial és molt pronunciada i permet pujar molt a poc a poc. Encara que durant l’ascensió no trobem gent, al arribar a dalt al cim ens sorprèn de veure una gran multitud; ja que és un cim molt concorregut i la gent hi accedeix per diversos llocs. Avui és un dia molt indicat per sortir d’excursió.

Des del cim a 2.045 m.; excel·lents vistes al Pirineu oriental, sobretot al Puigmal, que tot nevat impressiona encara més.

Fem la pujada amb ¾ d’hora. Només arribar a dalt al cim, trobem uns coneguts de Vic.

A la carena hi bufa un vent molt fort. Esmorzem arrecerats del vent. Compartim l’esmorzar amb el gos negre de la casa de Mitjavila; en una altre ocasió varem fer el trajecte junts des de St. Martí d’Ogassa.

Fem la baixada en ½ h.


De tornada passem per la vessant d’Ogassa continuant per la mateixa crta.

Fem una parada a Ogassa, que per cert està molt animat. Avui ha sortit molta gent.

Durant el trajecte de Ripoll a Vic, trobem una cua immensa de cotxes “parats” de més de 12 kms de caravana. Impressionant....Tothom vol sortir a la mateixa hora.

Menys mal que la cua és en sentit contrari.

Arribem tranquil·lament a Vic a 2/4 de 2.

Ha estat un matí ben aprofitat.