La Cau (pont de Samala)

5 de Desembre del 2007 (Opel)

Masia de La Tolosa – PR C-59 – ermita de La Cau

Sortim de Vic a 2/4 de 8 amb boira, en direcció Ripoll per continuar a partir d’aquí direcció Vallfogona per la Crta. N-260. Abans de creuar el pont de Samala (poc més d’haver fet uns 5 kms.); cal trencar a la dreta i agafar una crta. encimentaa que condueix a una explotació d’àrids. Just abans d’arribar-hi seguim per l’esquerra fins arribar a una masia que porta el nom de La Tolosa. Aquí deixem el cotxe. Total 45 kms.

Passem per davant un rètol on diu: La Cau 2 h 8’.

L’excursió d’avui consisteix en seguir els senyals grocs i blancs del PR C-59 que ens portarà a l’ermita de la Cau. Tornem al mateix lloc de la setmana passada, però per un altre indret.

Comencem a caminar a 2/4 tocats de 9 i amb una temperatura de -0,5 ºC. El terra està completament gebrat. Fem tot el recorregut per la part obaga. Anem seguint els senyals del PR que van per la pista fins al arribar en una revolt on ens cal deixar la pista i seguir els senyals cap a la dreta. Veiem al darrera nostre una masia encimbellada a l’altre banda del camí. Portem aproximadament fins aquí uns 3 kms. Seguim per dins el bosc i el camí comença a pujar. La vegetació es va alternant entre pins i faigs.

Tardem 1 h. i 15’ en arribar a dalt de l’ermita de la Cau a 1.327 m. Val a dir que pràcticament no hem parat durant la pujada. Hem guanyat més d’una hora segons el rètol que hi havia a la sortida.

Tenim un sol esplèndid i una vista magnífica. Fem les fotos de rigor i cap a esmorzar.

Passem una bona estona prenen el sol i contemplant tota la boira que hi ha a La Plana.

A ¼ de 12 iniciem la tornada passant per el mateix lloc de l’anada. Tenim temps per anar observant el paisatge i tota la vegetació que ens envolta. El lloc és bonic.

Fem la baixada en el mateix temps que l’anada; 1 h. 15’ .

Recorregut total: 10,43 kms. Avui hem conegut una nova ruta.

Arribem a Vic a 2/4 de 2.