Puigsacalm (Collada Bracons)

16 d’Agost del 2007 (206)

Puigsacalm desde la Collada de Bracons (1.132 m.)

Sortim de Sant Julià a ¼ de 8 i a 2/4 de 8 a Vic recollim en Lluís. Tot i que avui el dia es presenta molt núvol decidim de sortir. Anem cap a Sant Pere de Torelló i fem la crta. de la Vola. Deixem el cotxe a la Collada de Bracons. Total 43 kms.

El temps no ha millorat i els cims es veuen tapats. Ens posem a caminar a 2/4 de 9.

Enfilem el rocam que hi ha en el marge nord de la crta. fins a trobar una fita que ens mena al nostre destí.

Un cop ens endinsem en la muntanya, el camí es va enfilant de forma suau per una zona rocosa i embardissada que poc a poc entra al bosc.

Al cap d’uns 40 minuts, ens trobem amb el tram més costerut des de que hem començat la ruta, ja que aquesta s’enfila de forma decidida fent llaçades, que acaben en una cruïlla de camins, a la Collada de Sant Bartomeu (a 1.242 mts.), a la que cal parar atenció, tota vegada que ens hem de desviar a la dreta i amunt, passada una tanca.

Seguint el sender, pel mig d’un bosc magnífic, arribem a la Font Tornadissa (en poc menys d’una hora), bell paratge a 1.280 mts. d’alçada, voltat d’una fageda esplèndida.

A partir d’aquí apareix decididament la boira i ens impedeix de veure el panorama; continuem ara en forta pujada i sortim enmig del prat de pastura. En aquest punt la vista és pràcticament nul·la i decidim no continuar. Portem poc mes d’una hora de camí.

Esmorzem prop de la Collada de Sant Bartomeu.

Abans d’arribar al cotxe ens cauen quatre gotes. Tenim els paraigües preparats.

A les 11 ja tornem estar al cotxe.

Avui no ha estat un dia encertat en quant al temps. Però almenys hem pogut caminar una estona. Total 7,04 kms. Esperem tornar-hi en una propera ocasió.