Ascensió al Breithorn (4165 metres)


11 de Juliol de 2006

Un dels Quatremils més fàcils dels Alps, i per tant un dels més concurreguts. Un cim on s'hi puja en fila índia i en cap moment s'està sol dalt del cim; cal dir també que és un cim situat estratègicament entre el Mont Rosa, (cim més alt de Suïssa de 4634 m. ) i el Cerví de 4478 m., i per tant les vistes són excepcionals, justificant, només per això, la seva ascensió.

En només 40 minuts podem passar de 1616 metres als 3883 metres. (màxima alçada d’un telefèric a Europa).

La via d’accés més senzilla surt de Zermatt. Mitjançant tres telefèrics encadenats ens pugen a l’estació superior del Klein Matterhorn o Petit Cerví, situat a 3820 m. d’alçada.

Des d’aquí i amb un ascensor, guanyem uns metres d’alcada, finalment passem per un túnel sota el glaciar i un cop a fora ja comencem a trepitjar neu, doncs comença l’ascensió. Estem a 3883 m. d’alçada.

Baixem per un ampli coll i girem a l’esquerra seguint les petjades que hi haurà. Passem per el coll del Breithorn. Aquest coll dona accés cap el massís del Mont Rosa, Liscam, etc.

Aquest primer tram pla es realitza donant un ampli gir per vorejar el glaciar del Breithorn. Un cop a la base comença un pendent que es va accentuant a mesura que es va pujant i que pot arribar als 35º de inclinació. En el cas d’estar gelat el terra, cal obligatòriament l’ús de grampons. Es pot pujar tranquil·lament amb bastons.

La durada de la pujada és com a molt de 1h. 30m. Estant aclimatat i entrenat, és un cim al qual s’hi puja en 1h.

A dalt les fotos de rigor i cap a baix una altra vegada. La baixada és pot fer en menys d’una hora.

2 comentaris:

miquel ha dit...

La foto està molt ben aconseguida.
L'excursió és bastant assequible però al final se'm va fer molt llarg.

J ha dit...

Bones,
repassant aquest bloc em trobo aquest post.
De la pujada al Klein en tinc en record de ser la única vegada fins ara que m'ha afectat el mal de muntanya, va ser degut a la rapidesa de pujar amb els telefèrics.

A reveure,